site logo

Dr. Benno Küsters

AAA

Dr. Benno Küsters

Patholoog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Ik werk sinds 2006 in het Radboudumc in Nijmegen als (neuro)patholoog en sedert 2008 werk ik tevens in het Maastricht UMC+. Ik ben in het bijzonder gespecialiseerd in de diagnostiek van hersentumoren, de diagnostiek van neuromusculaire aandoeningen en in het uitvoeren van hersenobducties. Andere aandachtsgebieden zijn de hoofd-hals pathologie en de endocriene pathologie.

Ik vind het zeer belangrijk dat de patiënt de juiste diagnose krijgt en mede op basis daarvan de juiste therapie wordt aangeboden. Het wetenschappelijk onderzoek in de oncologie leidt voortdurend tot nieuwe inzichten. Vanuit mijn functie wil ik eraan bijdragen dat die nieuwe inzichten snel hun weg vinden naar de actuele diagnostiek, zodat iedere patiënt een up-to-date diagnose en behandeling krijgt. Communicatie tussen de verschillende disciplines binnen de oncologie verloopt bij ons laagdrempelig en soepel. Vragen kunnen direct gesteld en beantwoord worden tijdens het multidisciplinair overleg of via andere korte lijnen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVvP), de Nederlandse Vereniging voor Neuropathologie (NVvNP), het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), en de International Academy of Pathology (IAP). Ik maak deel uit van het opleidingsteam pathologie in zowel het Maastricht UMC+ als het Radboudumc. Ook houd ik me bezig met het doen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neuropathologie en de endocriene pathologie.

Login portal voor professionals