site logo

Dr. Anniek B. van Nunen

AAA

Dr. Anniek B. van Nunen

MDL-arts

z.Zuyderland

t.088-4597777

Expertise

Na mijn artsexamen in 1997 aan de Rijksuniversiteit Limburg ben ik als arts-onderzoeker gaan werken op de afdeling maag, -darm en -leverziekten van het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, hetgeen heeft geleid tot mijn dissertatie, onder Prof. Dr. S.W. Schalm en Prof. Dr. R.A. de Man, op 23 oktober 2002: “Immune modulation in chronic hepatitis B patients”.

Vervolgens ben ik opgeleid tot algemeen internist aan het Radboudumc in Nijmegen onder prof. dr. J. van der Meer (2006), waarna ik de opleiding tot maag–darm-leverarts in het Maastricht UMC+ heb afgerond bij Prof. Dr. RW. Stockbrugger (2008). Sinds 1 juni 2009 ben ik werkzaam als maag-darm-leverarts in het huidige Zuyderland Medisch Centrum. Ik ben hier mede gaan werken in verband met het hoge niveau van zorg als topklinisch centrum op het gebied van maag, -darm en –leverziekten en de intensieve multidisciplinaire samenwerking op het gebied van zowel benigne als maligne maag, -darm en –leverziekten. Dit laatste zal op het gebied van de oncologie door de OncoZON niet alleen lokaal maar ook regionaal verdieping krijgen.

Mijn aandachtsgebieden zijn hepatologie, bevolkingsonderzoek (BVO-) colonoscopieën, interventie-endoscopie met name de grote poliepectomieën, en behandeling van complicaties rondom slokdarmchirurgie. Ik ben lokaal aanspreekpunt en coördinator voor de BVO’s in Zuyderland en de DC klinieken Maastricht. Vanaf 2016 ben ik namens de vakgroep maag, -darm en –leverziekten lid van de beleidscommissie oncologie van het Zuyderland MC. Verder ben ik plaatsvervangend opleider voor de maag, -darm en -leverziekten in het Zuyderland Medisch Centrum.

Login portal voor professionals