site logo

Daniëlla C.C. Bergs

AAA

Daniëlla C.C. Bergs

Verpleegkundige

z.VieCuri

t.0478-522690

e.dbergs@viecuri.nl

Expertise

Ik werk sinds 1999 in het VieCuri Medisch Centrum in Noord-Limburg. Tijdens mijn opleiding tot oncologieverpleegkundige in 2003-2004 was ik werkzaam op de dagverpleging/shortstay. In 2005 werd de dagbehandeling van Venlo en Venray samengevoegd tot één oncologische dagbehandeling. Sindsdien werk ik als oncologieverpleegkundige op zowel de dagbehandeling als op de polikliniek, waar ik samen met een aantal collega’s een verpleegkundig spreekuur houd.

Ik heb me gespecialiseerd in de oncologie, omdat het werk me voldoening geeft. In iedere fase van de ziekte zie ik wat ik voor een patiënt kan betekenen. Zodra de diagnose wordt gesteld, gebeurt er op psychosociaal en lichamelijk vlak zoveel bij deze patiënten, waardoor ik ernaar streef in de rol als oncologieverpleegkundige alle hulp en ondersteuning te bieden die er mogelijk is. Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich veilig en gehoord voelt. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit van zorg, veiligheid en duidelijke communicatie. Met mijn functie wil ik dan ook graag bijdragen aan goede, veilige en verantwoorde oncologische zorg in het VieCuri Medisch Centrum. Ik hoop een waardevolle aanvulling te kunnen geven aan de totale zorg voor iedere patiënt die de diagnose kanker krijgt, op welk leeftijd en in welke fase van het leven dit ook mag zijn.

Ik maak onderdeel uit van een netwerk van oncologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van het VieCuri Medisch Centrum, waarbij we ervaringen delen en bespreken wat we kunnen verbeteren in de zorg. Ik ben lid van de oncologie beleidscommissie en de tumorwerkgroep mammacarcinoom (borstkanker).

Login portal voor professionals