site logo

Andrea M.H. Bours

AAA

Andrea M.H. Bours

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Ik ben in 1984 als administratief medewerkster gaan werken in het toenmalige ziekenhuis Annadal. Daar heb ik gewerkt bij de dienst P&O en op de verpleegafdeling Orthopedie. In 1990 ben ik gestart met mijn opleiding tot A-verpleegkundige. Ik heb vervolgens op diverse  afdelingen gewerkt, waaronder Neurologie en de Medium Care Neurologie. Tijdens deze periode heb ik mijn opleidingen tot geriatrieverpleegkundige en tot werkbegeleider voltooid. Sinds 1999 ben ik gespecialiseerd endoscopieverpleegkundige en werk ik voor de afdeling MDL in het Maastricht UMC+. Ik houd mij onder meer bezig met de opname van patiënten met maag-, darm-, en leverziekten, het spreekuur screening darmonderzoek en het bevolkingsonderzoek darmkanker. Ik werk in een multidisciplinaire team nauw samen met onder andere  radiologen, medisch oncologen en MDL-artsen.

Ik hecht veel waarde aan de holistische benadering van de patiënt, dat wil zeggen dat ik lichaam en geest als één geheel zie en de patiënt ook als zodanig behandel. Ik vind het zeer belangrijk dat ik een bereikbaar en laagdrempelig aanspreekpunt ben voor de patiënt, zodat ik indien nodig rust en duidelijkheid kan brengen. Patiënten begeleid ik van binnenkomst tot en met de follow-up. Ik plan afspraken in voor bijvoorbeeld bloedprikken en beeldvormend onderzoek. Ik zorg ervoor dat de patiënt altijd centraal staat. Vanuit mijn functie hoop ik een waardevolle aanvulling te geven aan een efficiënt verloop van de zorg, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van de patiënt al direct vanaf het moment dat de patiënt voor de tweede keer naar het ziekenhuis komt.

Ik houd mij al meerdere jaren bezig met diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van maag-darm-lever ziekten.

Login portal voor professionals