site logo

Blog OECI – Wij nemen ons voor

AAA

Waarover moet je het in vredesnaam hebben? In het jaar 2024 en de maand januari. Deze vraag bekroont de nieuwste blog van Marion Titselaar, projectmanager. Ze is momenteel intensief bezig met het schrijven van verbeterplannen in het kader van de OECI accreditatie. Toch vond ze even tijd en filosofeerde over; voornemens, vleugels hebben, een mug en een vlinder…

Wij nemen ons voor
Waarover moet je het in vredesnaam hebben? In het jaar 2024 en de maand januari. Nou, simpelweg, waar iedereen het over heeft: de lijstjes met goede voornemens. Die nog sneller sneuvelen dan dat ze opgeschreven zijn.

Spelletjes
Onderwerpen te over, ze spelen ‘tikkertje’ met elkaar. En de oplossingen, in het kwadraat, die  buitelen behendig over elkaar heen.  Wat dan te kiezen? Hangt ervan af of je lenig van geest bent of wat meer gehecht bent aan enige ‘vastigheid’ zullen we maar zeggen.

Eigenlijk is het heel ingewikkeld, maar van de andere kant weer doodeenvoudig. Genuanceerd ook. Eenvoud is trouwens een verademing. Ik kan het iedereen aanbevelen. Net als accenten weten te vinden. Het is maar net welk onderwerp je bij de kop pakt.

Behapbaar
Laten we dat nu eens doen. Natuurlijk willen we wereldvrede en zo… Maar die kwesties laten we over aan de politici.  Blijven over de onderwerpen rondom OncoZON en OECI. Dat lucht alweer op. En dat is nog te behappen. Simpel denken geeft ruimte aan het gemoed. Maar die vlieger gaat helaas niet altijd op.

OncoZON
Laten we praten over onze voornemens binnen het netwerk OncoZON. Het auditbezoek afgelopen  november gaf ons vleugels. Het uitgebreide rapport, dat in december volgde heeft daar geen verandering in gebracht. Blij en tevreden hebben wij ons aan het schrijven van verbeterplannen gezet. Er is al van alles in gang gezet in de periode van zelfevaluatie die nu achter ons ligt. Die verbeteringen heeft het auditteam ook gezien.

Volharding
Daarmee doorgaan en daarin volharden is wat wij binnen ons netwerk nastreven. Niets meer en niets minder. Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Door de onderwerpen  en oplossingen geen spelletjes met elkaar te laten spelen. Het recept is eigenlijk doodeenvoudig: volg de opmerkingen, formuleer de verbeteringen, plan ze en voer ze vooral uit. Met z’n allen.

Was alles maar zo eenvoudig. Die wereldproblemen, waarvoor kant-en-klare oplossingen zouden bestaan. Laten we in OncoZON afspreken, dat we voortaan van een mug een vlinder maken (Loesje bedankt). En, dat we dat blijven volhouden.

Marion Titselaar, projectmanager OECI OncoZON

Login portal voor professionals