site logo

3-daagse OECI-visitatie OncoZON van start

AAA

Vanmorgen was het zover, de OECI-visitatie is van start gegaan voor de pilot netwerkaccreditatie van OncoZON. Dit is een hele eer en een belangrijke mijlpaal voor ons netwerk*. Gezamenlijk streven wij namelijk naar de best mogelijke en persoonsgerichte zorg, waarbij wij geloven dat alle mensen met kanker ongeacht het ziekenhuis waar ze binnenkomen in onze regio, hier altijd toegang toe moeten hebben. Deze accreditatie houdt ons een spiegel voor en laat ons zien waar we nog kunnen groeien als het om zorg, onderzoek en onderwijs gaat.

De komende drie dagen worden wij hierop door 7 OECI auditoren getoetst. Ze gaan naar 7 locaties, waarbij 55 onderwerpen aan bod komen. Meer dan 20 afdelingen worden bezocht, en er staan 50 interviews gepland. Maar liefst 240 deelnemers zijn actief betrokken bij dit internationale auditbezoek.

Het accreditatietraject heeft nu al voor nog meer vooruitgang en verbinding gezorgd. Onder meer voor versterkte patiëntparticipatie, meer afstemming met huisartsen en de oprichting van een Onderzoekswerkgroep. 1,5 jaar intensieve voorbereiding en toewijding hebben ons hier gebracht, en we zijn dan ook heel trots op onze (zorg)professionals, die intensief samenwerken om zo de kansen op genezing en overleving van mensen met kanker te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

*Samen zijn wij OncoZON: Anna Zorggroep, Catharina Hospital Eindhoven, Ziekenhuis Elkerliek, Laurentius Ziekenhuis, Maastro, Máxima MC, Maastricht UMC+, SJG Weert, VieCuri Medisch Centrum, Zuyderland

 

Login portal voor professionals